• 06/1-328-0530
 • iroda@nazaretiegyhaz.hu
  péntek, 03 február 2017 19:49

  Migráció Kiemelt

  Írta:
  Értékelés:
  (0 szavazat)

  Az Amerikai Egyesült Államok, és más világszervezetek menekültekkel kapcsolatban hozott döntéseinek fényében, a Názáreti Egyház Egyetemes Szuperintendeseinek a testülete arra ösztönzi a kormányokat, hogy olyan rendszert hozzanak létre, ami biztosítja, az arra jogosult menekültek számára az országukban maradást.

   

  Továbbá, arra ösztönözzük az Egyesült Államok elnökét, a Kongresszust és egyéb állami minisztériumokat, hogy ezt az átmeneti rendszert sürgősen állítsák fel azért, hogy az Egyesült Államokat továbbra is úgy ismerjék, mint egy nemzet, amely vendégszeretettel fogadja az elnyomottakat, a sebezhetőket és a perifériákra szorult embereket.

  A 2015. Novemberi nyilatkozatunkat ismételjük, amikor a globális bevándorlás számos nemzetben arra késztetett minket, hogy tisztán és biblikusan beszéljünk erről a kihívást jelentő témáról. Meghívjuk az összes Názáretist, hogy fejezzék ki a keresztény szeretetüket a köztük élő bevándorlók felé:

  A héber gēr szót és a görög xenos szavakat úgy lehet meghatározni, mint „bevándorló.”

  Ha jövevény tartózkodik köztetek az országban, ne nyomorgassátok! Olyan legyen a köztetek tartózkodó jövevény, mint a közületek való született izráeli! Szeressétek, mint magatokat.” (3. Mózes 19:33-34)

  A mi Urunk azt mondta, „Szeressétek, mint magatokat.” a Legnagyobb Parancsolat részeként!

  Jézus azt mondta: „Mert éheztem, és ennem adtatok, szomjaztam, és innom adtatok, jövevény voltam, és befogadtatok” (Máté 25:35).

  A vendégszeretetről meg ne feledkezzetek, mert ezáltal egyesek – tudtukon kívül – angyalokat vendégeltek meg” (Zsidókhoz írt levél 13:2)

  Habár megértjük a különböző országokban lévő bevándorlási szabályok komplexitását, az Egyetemes Szuperintendensek Bizottsága arra hívja a Názáretiseket világszerte, hogy:

  • A bevándorlókat szeretettel, tisztelettel és kegyelemmel kezelje.

  • Önfeláldozóan vegyenek részt helyi, nemzetközi és globális szeretetszolgálati lehetőségekben, hogy a menekülteket és bevándorlókat segítsék.

  • Bátorítsák a kormányukat, hogy elfogadjanak igazságos törvényeket, melyek engedélyezik a családok újra egyesítését, törvényes munkavállalási engedélyek szerzését és módot a nem dokumentált bevándorlók számára, hogy engedélyezett bevándorlói státuszt kapjanak.

  • Kövessék a tiszta bibliai elhívást a szeretetre, befogadásra, segítségre, evangélizálásra és a hozzánk közel lévő bevándorlók felé való szolgálatra.

   

   

  Egyetemes Szuperintendensek Bizottsága

   

   

   

  Megjelent: 979 alkalommal Utoljára frissítve: szerda, 25 április 2018 13:00

  Názáreti Egyház

  A Názáreti Egyház egy nemzetközi protestáns egyház egy egyházvezetéssel. A Magyarországi Egyházkerület egyike a 463 egyházkerületnek. Az európai és ázsiai egyházkerületek az Eurázsiai Egyházrégió vezetése alá tartoznak.

  Friss

  2018. január 09.
  2016. január 16.
  2016. január 16.