• 06/1-328-0530
 • iroda@nazaretiegyhaz.hu
  szerda, 02 május 2018 09:56

  Egy indiai pásztor és a felesége megmentett egy elhagyatott gyermeket

  Írta:
  Értékelés:
  (0 szavazat)

  Egy indiai pásztor és a felesége megmentett egy elhagyatott gyermeket

  Miközben Sulochana Singh épp látogatta Patiala észak-indiai nyomornegyedét, hogy segítsen a helyi elszegényedett szemétszedőknek, meglátott valamit, ami összetörte a szívét: egy kislány volt az egy kiságyban, akinek a szinte élettelen, csontsovány kis testét több ezer méh rajzotta körül.


  A kislány nagyon alultáplált volt, és már halál közeli helyzetbe került, sok-sok súlyos sebbel a testén.
  Sulochana látta, hogy küzd a levegővétellel. A szíve megszakadt a gyermekért, és elhatározta, hogy segíteni fog rajta. Ugyanakkor Sulochana felismerte, hogy ez nem az ő feladata, és aggódott, hogy vajon ez-e a jó megoldás.

  Hallottam magamban egy halk hangot, ami azt mondta: Mit csinálnál, ha ez a kislány a te gyereked lenne? - Ez a hang megérintette és a férje, Akash Singh pásztor is egyetértett abban, hogy segítsenek rajta.
  Sulochana és a férje megkeresték a kislány szüleit, hogy rájöjjenek, miért hagyták kint őt a kiságyban.
  Azt mondták, hogy a kislány nagyon beteg volt és már a doktorok is feladták a reményt, hogy meggyógyul, és hamarosan meg fog halni. Így a szülők nem tudtak mást tenni, csak kirakták a kislányt meghalni, és készítettek neki egy sírt.
  Annak ellenére, hogy mások elvesztették a reményt, Sulochana kitartó volt, és megkérte a szülőket a férjével együtt, hogy hadd gyógyítsák meg a kislányt az állami kórházban. Az édesapja beleegyezett, elkísérte a párt, és együtt elvitték a kislányt a kórházba.
  Eleinte több csalódással is találkoztak. A doktor azt mondta nekik, hogy mivel nagyon halál közeli helyzetben volt, így nem engedhetnek meg neki semmilyen kezelést. Akash könyörgött az orvosnak, így az meggondolta magát, és adtak egy lehetőséget a kislánynak.
  Összehívta a csapatát és elkezdték a lány gyógyítását. Egy kevés oxigénnel már azonnal elkezdett javulni az állapota. Ezután váratlanul abbahagyta a lélegzést, és azt gondolták, hogy meghalt.
  Nem voltak hajlandóak feladni, így Sulochana és Akash kiment a kórteremből, térdre borultak, és imádkoztak Istenhez, hogy tartsa meg a kislány életét. Mielőtt még befejezhették volna az imádkozást, valaki kiszaladt hozzájuk és mondta, hogy a lány újra lélegzik. Visszarohantak a kórtetembe, ahol az orvos azzal fogadta őket, hogy elvégeznek néhány vizsgálatot rajta, és hogy optimisták az életével kapcsolatban. Miután elvégeztek minden tesztet, a kislányt még 25 napig kezelték. A pár ott volt vele minden nap és segítettek abban, amiben csak tudtak. Napközben Akash volt a kislánnyal, éjszaka pedig Sulochana.
  A kezelés 3. napján a kislány kinyitotta a szemét, és rámosolygott Sulochanára. Közelebb ment hozzá, és annak ellenére, hogy nem sok erő volt a kezében, elég szorosan átölelte őt, és azt mondta neki, hogy: „Jézus szeret téged!”

  A kislány szinte csak egy csontváz volt, és amikor átölelte Sulochanát, érezte a csontjait. Minden testrésze megakadt a ruháján. Ebben a pillanatban érezte, hogy Isten adta neki ezt a kislányt, és imádkozott az új életéért.
  Miután a kislány meggyógyult, Sulochana beszélt a férjével és az édesapával a kislány jövőével kapcsolatban. Megkérdezte őket, hogy ha a szülők képtelenek felnevelni, akkor megengednék, hogy a pár nevelje fel őket.
  „Már ástunk neki egy sírt a házunk előtt, és hagytuk őt meghalni. Nem evett semmit, és semmi remény nem volt már, de ti idejöttetek és Isten megmentette őt rajtatok keresztül. Ha visszavennénk, akkor nem élné túl. Már elhatároztuk, hogy átadjuk nektek a kislányt.” - válaszolta nekik az apa.
  Sulochana és Akash örültek ennek az áldásnak. A doktorok ellátták őket a további kezelési tanácsokkal, hogy minél hamarabb teljesen meggyógyulhasson. Lassan, de a kislány egészsége javult, és elkezdett hízni is. A szülők új nevet adtak neki.
  Már volt két fiunk, de Isten megáldott minket egy kislánnyal is. – mondta Sulochana.

  Ma, a kislány már 4 éves és boldog, egészséges életet él.
  Nagyon szeretjük őt, és szeretnénk látni, ahogy nagyon műveltté válik és nagyszerű munkát fog végezni az Úr számára. – mondta a Singh pár.

   

   

  Fordította: Veres Vivien

   

  Forrás: http://www.nazarene.org/article/india-pastor-wife-save-abandoned-child

   

   

   

  Megjelent: 364 alkalommal Utoljára frissítve: szerda, 02 május 2018 10:11

  Názáreti Egyház

  A Názáreti Egyház egy nemzetközi protestáns egyház egy egyházvezetéssel. A Magyarországi Egyházkerület egyike a 463 egyházkerületnek. Az európai és ázsiai egyházkerületek az Eurázsiai Egyházrégió vezetése alá tartoznak.

  Friss

  2018. január 09.
  2016. január 16.
  2016. január 16.