• 06/1-328-0530
 • iroda@nazaretiegyhaz.hu
  kedd, 17 április 2018 19:30

  A Könyvtáros

  Írta:
  Értékelés:
  (0 szavazat)

  A Könyvtáros

  Tanítványképzéssel és lelkipásztori képzéssel kapcsolatos anyagokat meglehetősen nehéz lehet találni Afrika bizonyos részein. Ez különösen igaz azokon a területeken, ahol a Kereszténység nem a legelterjedtebb vallás. Amikor a Bibliának akár egy oldalának a birtoklása is bebörtönzéssel jár, akkor még nehezebb a Bibliához kommentárt találni.


  Ennek ellenére, egy Názáretis, aki végzettségét tekintve egy iskolai tanár, a missziójának tekintette azt, hogy elindítson egy Keresztény könyvtárat minden olyan városban, ahol legalább 7 földalatti gyülekezet található. „A könyvtáros,” becenevet kapta, és az első könyvtárat 1995-ben alapította. A szenvedélyének és elszántságának köszönhetően sok földalatti gyülekezetben tanító lelkész és Biblia tanító jutott hozzá olyan Bibliai anyagokhoz, amiket tanulmányozni tudtak és megoszthattak a többi gyülekezetbe járó emberrel is.
  Sajnos, ahogy ez gyakran megtörténik az olyan országokban, ahol Az Élet Szavát nem fogadják be, 2011-ben a Könyvtáros titkos könyvtárát felfedezték. A „könyvtáros” is csak úgy tudott megmenekülni a biztos haláltól, hogy egy autóban elhagyta az országot, amint a hadsereg tüzelt rá. Egy másik hívőt elfogtak ugyanabban az időben és végül mártírhalált halt a Krisztusba vetett hite miatt.
  A legtöbb hívő számára ez lehetne a történet vége, de nem ez volt a helyzet a Könyvtárossal. Nem sikerült belőle elűzni ezt a szenvedélyét és elhivatottságát, így ma még lelkesebben osztja meg a keresztény anyagokat azokkal, akiknek ehhez nincs, vagy csak kevés hozzáférésük van.
  2014-ben a Könyvtáros sikeresen megnyitott egy újabb könyvtárat. Ma ez a könyvtár 100%-ig digitális, gyors internet eléréssel, 15 laptoppal, 9 tablettel és 8 iPoddal, tele értékes anyaggal, ami több nyelven elérhető. Ez a digitális könyvtár csak azon lelkészek számára elérhető, akiket megszavaztak és bebizonyították a Krisztushoz való hűségüket. Abban a valószínűtlen esetben, ha ezt a digitális könyvtárat felfedezik a gyülekezet ellenségei, ők nem fogják tudni elérni ezt az adatbázist, mivel nagy biztonságban vannak, jelszavakkal lezárva. Ha az egyik laptopot, tabletet vagy iPodot próbálják meg használni, és háromszor egymás után a rossz jelszót írják be, akkor az eszközön tárolt összes adat törlésre kerül.  Fordította Ifj. Veres Gábor

   

  Forrás

   

   

  Megjelent: 392 alkalommal Utoljára frissítve: szerda, 25 április 2018 12:57

  Názáreti Egyház

  A Názáreti Egyház egy nemzetközi protestáns egyház egy egyházvezetéssel. A Magyarországi Egyházkerület egyike a 463 egyházkerületnek. Az európai és ázsiai egyházkerületek az Eurázsiai Egyházrégió vezetése alá tartoznak.

  Friss

  2018. január 09.
  2016. január 16.
  2016. január 16.